Buffalo Leather Care Kit

Buffalo Leather Care Kit – Midi, 2×150ml – Leather Master

37.00

Šifra: 000182 Kategorija: Oznaka:

Opis izdelka

Buffalo Leather Care Kit – Midi, 2×150ml

Set Buffalo Leather Care Kit vsebuje 3 izdelke za nego vašega usnja in usnjenega pohištva iz Buffalo usnja, ki na površini nima prekrivnega pigmentnega barvnega sloja.

Set vsebuje:

 • 1x čistilo za usnje na vodni osnovi (150ml)
 • 1x negovalno zaščitna krema za usnje (150ml)
 • 1x čistilna krpa za nubuk
 • 1x gobica
 • navodila za uporabo

LEATHER SOFT CLEANER (čistilo za usnje na vodni osnovi)

Leather Soft Cleaner je osnovno čistilo za usnje na vodni osnovi, ki se lahko uporablja na Buffalo, anilinskem, pol-anilinskem in krito barvanem gladkem usnju. S čistilom lahko očistimo večino umazanije in madežev, ki nastanejo zaradi tekočin (npr. sokovi…). Čistilo pred uporabo najprej preizkusite na skritem delu vaše usnjene sedežne garniture.

Čistilo za usnje Leather Soft Cleaner bi lahko odstranilo barvo ali vplivalo na spremembo usnja v naslednjih primerih:

 • Če je barva usnja neodporna na kakršno koli tekočino. To lahko preverite tako, da ovlažite mehko krpo z vodo in potegnete po usnju. Če se usnje razbarva in barva prenese na krpo, bo tudi čistilo Leather Soft Cleaner odstranilo barvo. Upoštevajte razliko med umazanijo, barvo usnja in površinsko zabarvanostjo usnja zaradi prenosa barve od oblačil, jeansa, prevlek, pregrinjal, časopisa, okrasnih blazin, …
 • Če usnje ob stiku s čistilom Leather Soft Cleaner potemni pomeni, da je tako usnje zelo vpojno. V tem primeru se usnje po sušenju rahlo skrči. Usnje lahko tudi po sušenju izgleda temnejše, vendar usnje dejansko ni postalo temnejše, ampak so se barvne točke zaradi krčenja približale, zaradi česar usnje izgleda temnejše barve. Zato je potrebno usnje po sušenju raztegniti ali ga z rahlo masažo razvleči v vse smeri in barva se posvetli.

Če čistilo Leather Soft Cleaner ne more odstraniti vidne umazanije pomeni, da je umazanija prodrla v usnje. V tem primeru za čiščenje Buffalo usnja uporabite Leather Master čistilo Strong Cleaner for Leather ali Foam Cleaner oz. globinski razmaščevalec usnja Leather Degreaser.

Navodilo

 1. Plastenko pred uporabo dobro pretresite.
 2. Pred uporabo čistila, s čistilom preizkusite barvno obstojnost na skritem delu usnja. Sledite zgoraj opisanemu postopku.
 3. Nalijte Leather Soft Cleaner na mehko gobo in z zaporednim stiskanjem gobe ustvarite mokro peno.
 4. Peno nanesite na usnje in čistite z rahlimi krožnimi gibi. Z gobo tamponirajte mesta, kjer je umazanija večja. Z večjo gobo boste delo opravili prej. Ko bo goba umazana, jo izperite v čisti vodi.
 5. Umazanijo in preostanek pene obrišite z mehko belo bombažno krpo, najbolje frotirno brisačo. Po potrebi postopek čiščenja ponovite.
 6. Ko boste zadovoljni z rezultati čiščenja, počakajte približno pol ure oz. toliko, da se usnje posuši. Nato za obnovitev ali vzpostavitev zaščite vašega Buffalo usnja nanesite zaščitno kremo Leather Protection Cream Loft.

LEATHER PROTECTION CREAM LOFT (negovalno zaščitna krema za usnje)

Leather Protection Cream Loft, ki je Buffalo Leather Care Kit je negovalno zaščitna krema za usnje, izdelana na vodni osnovi, ki nežno zaščiti usnje. Lahko se uporablja tudi na anilinskem usnju. Leather Protection Cream Loft zaščiti usnje pred oljnimi, vodnimi in alkoholnimi madeži. Krema ščiti usnje pred vsakodnevnim nalaganjem umazanije, znojem, telesnimi maščobami, madeži hrane in pijače, obenem pa usnje ohranja prožno, mehko in lepo. Krema poudari oprijem usnja. Svetujemo vam, da usnje zaščitite že pred prvo uporabo. Buffalo usnje in večina anilinskega usnja je zelo vpojna, zato vam zaradi boljše zaščite svetujemo, da zaščitno kremo nanesete v dveh slojih z vmesnim sušenjem. Zaščitna krema Leather Protection Cream Loft vam z anilinskega usnja odstrani tudi manjše površinske praske. Čiščenje in ponovno zaščito usnjenega pohištva iz Buffalo usnja priporočamo vsaj na vsakih 2-4 mesece. Če se usnjena sedežna garnitura uporablja pogosteje (dnevno) ali da je postavljena na bolj izpostavljenih mestih, potrebuje za ohranjanje svojih lastnosti pogostejše čiščenje in ponovno zaščito.

Navodilo

 1.  Plastenko pred uporabo dobro pretresite.
 2. Pred uporabo kreme, s kremo preizkusite barvno obstojnost na skritem delu usnja.
 3. Nalijte nekaj kreme Leather Protection Cream Loft na belo mehko in čisto krpo ter enakomerno s krožnimi gibi in v tankem sloju premažite usnjeno površino. Predele večje obrabe, kot so nasloni za roke, sedežni predeli in hrbtni nasloni, premažite dvakrat.
 4. Pustite sušiti približno 30 min.
 5.  Ko je brušeno Bufflao usnje suho, ga obrišite z Nubuck Cloth v smeri gubanja usnja.

NUBUCK CLOTH (čistilna krpa za nubuk)

Nubuck cloth , ki je sestavni del Buffalo Leather Care Kit, je suha impregnirana, okolju prijazna posebna čistilna krpa, namenjena učinkovitemu odstranjevanju suhe površinske umazanije, suhih površinskih madežev, zglajene in svetleče površine z brušenega Buffalo, nubuk, velur in semiš usnja, na oblazinjenem pohištvu, oblačilih, torbicah in obutvi. Krpa je prevlečena s posebno lepljivo snovjo, s katero dosežemo odlične rezultate suhega površinskega čiščenja brez uporabe kemičnih sredstev. Krpo se lahko uporabi z obeh strani. Isto krpo uporabljajte samo na usnju enake barve. Nubuck Cloth bo brušenemu usnju povrnila pristen oz. originalen žameten izgled in oprijem.

Navodilo

 1. Krpo odvijte iz ovoja, razgrnite in jo ovijte okrog mehke suhe gobe ali podobnega predmeta.
 2. Usnje brišite oz. rahlo drgnite v smeri usnja-gub.
 3. Po potrebi krpo obrnite, ko se krpa izrabi z vseh strani, jo zavrzite in uporabite novo.

 

Dodatne informacije

Teža 0.5 kg

Mennja uporabnikov

Trenutno še ni nobenega mnenja uporabnikov.

Mnenje uporabnik lahko napišejo le vpisani uporabniki, ki so kupili izdelek.